Sikäventyr – Fiskeläger i de fina forsbyarna!

Ungdomar från Tornedalen möts i ett gemensamt fiskeläger. I slutet av augusti träffades ett tiotal ungdomar i åldern 11-12 år för att lära sig om fiske och mötas med varandra. Sommarsik projektet anordnade ett populärt fiskeläger ihop med ungdomsförvaltningen i Torneå. På en regnig fredag eftermiddag samlades en grupp unga från både Sverige och Finland i svenska Korpikylä på Harjugården och hos paret Torne. Efter första måltiden åkte gruppen till Matkakoski för att få höra om håvfisket och byns historia. Lena Antti berättade och hennes bror Jan Antti visade hur man håvar. Alla som ville, fick prova på att håva sik. Efter fisketuren fick man förbereda och se hur man röker sik i en röktunna.

På gården fanns även höns som väckte allas intresse och det var roligt att få hålla i en höna eller tupp. När siken var färdig rökt var det dags att avnjuta en fin middag med dopp i kopp av färsk mandelpotatis och den goda rökta siken. På kvällen blev det många slags lekar, spel och samkväm ute i den friska augusti kvällen.

Nästa morgon efter frukost bar det iväg till Kukkolaforsens fiskestig. Där väntade ett gäng erfarna sportfiskare på ungdomarna. De visade hur man använder flugfiske spö och vilken teknik man ska använda. Sen var det dags att prova fiska själv. Många hade egna kastspön med sig och de som inte hade kunde låna redskap. Tyvärr var det ingen som riktigt napp men det var roligt ändå. Den soliga dagen avslutades med en härlig lunch ute vid grillplatsen.

Siikaseikkailu flyer A4_ SVE ver3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s