Mat

Man har lagat mat av sik traditionellt bland annat genom rökning och saltning, eftersom på så sätt siken höll sig efter fisketid. I Tornedalen det har varit speciellt sätt att tillreda fisken genom halstring. Recept för halstring hittar du nedan. Vi skriver också längre berättelse om halstrad sik, i väntan på det njut av sik med dessa traditionella och moderna recept.

Sik har utmärkt näringsvärde och passar bra till olika kost.

IMG_7820
Halstrad sik
reseptiin-siikachevice-e1511342234981
Sikchevice
resepteihin
Rökt sik med gurkfjäll och honungslen yoghurtsås
resepteihin
Citron- och myntgravad sik
siksallad
Siksallad
anniverkkoon
Helmis siksoppa
resepteihin
Sik och grönsaker i foliopaket
resepteihin
Japansk sik

Välsmakande munsbitar och efterrätter

laxrulle
Tunnbrödsrulle med gravad lax
ostpaj
Västerbottens ostpaj
renstekmousse
Renstekmousse
resepteihin
Hallonpannacotta