Citron- och myntgravad sik

resepteihin

Tillbaka

2 (ca. 300g) sikfiléer
ca. 1 mts havsalt
½ tsk socker
10 hela svartpeppar
½-1 dl färsk mynta, finhackad
ca. 1 mts finrivet skal av citron

1. Torka filéerna med hushållspapper. Ta bort alla ben.

2. Strö över havsalt, socker och svartpeppar som är krossat i mortel. Finhacka mynta. Tvätta och och finriva citronskal. Strö citronrivet och mynta över filéer. Lägg köttsida mot köttsida. Täcka fisken tät med bakplåstpapper eller plastfolie och folie.

3. Låt fisken gravas i kyl circa ett dygn. Vänd fiskepaketet då och då, så fisken gravas jämn.

4. Stryk mynta och lösa kryddor från fisket.

5. Skär filéer i tunna skivor och servera. Pryd med citronbitar och mynta. Servera med potatis och rågbröd.