Japansk sik

Tillbaka

Huvudrätt för 4 personer eller bufférätt för 8 personer
tillagningstid: 20 min + 2 h
• svårighetsgrad: lätt

ca 4 cm ingefära
0,5 dl soja
0,5 dl sake eller vitt vin
0,5 dl mirin (japansk risvinsvinäger)
1 msk socker
ca 600 g benfri sik- eller gösfilé
flingsalt
vitpeppar mald i pepparkvarn
rybsolja till stekningen

Till serveringen: citron, salladslök eller gräslök, skivad chili och
koriander.

TILLAGNING
1. Skala och skiva ingefäran. Slå den i en liten kastrull med soja, sake, mirin och socker.

2. Koka upp blandningen och låt den svalna till rums- temperatur.

3. Häll marinaden över fiskfiléerna. Täck filéerna med plast- folie och
låt dem dra minst 2 timmar i svalt utrymme.

4. Torka av filéerna med hushållspapper.

5. Stek filéerna några minuter i olja med skinnsidan mot pannan. Vänd filéerna försiktigt och fortsätt stekningen ca 6 minuter. Stektiden beror på filéernas tjocklek.

6. Smaka av med peppar, salt och citronsaft. Garnera filéerna med sallads- eller gräslök, chili och färsk koriander. Servera omgående.

Tillbaka