Västerbottens ostpaj

Tillbaka

ostpaj

Pajdeg:
Vatten, kallt 12 msk
vetemjöl 1,2 l
smör, kallt 500g

Fyllning:
Vispgrädde 1l
Ägg 8 st
Västerbottenost 250g
Spenat 100g
Salt och peppar efter smak

1. Tärna smöret och lägg i en bunke. Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda hastigt ihop till en pajdeg.

2. Lägg degen i en plastpåse i kylen 1 timme, så går den lättare att kvala och skalet blir jämnare.

3. Kavla ut degen, rulla upp den på brödkaveln och klä en form, med degen. Jämna till kanterna och nagga botten med en gaffel.

4. Full pajskalet med torkade ärtor och förgrädda det i 200-gradig ugn 10-12 minuter. Ta bort ärtorna medan pajen fortfarande är varm (eller lägg aluminiumfolie mellan degen och ärtorna före gräddningen).

5. Vispa ihop resten och häll i formen i 170 grader 25-30 min.

Recept: Kukkolaforsen Turist & Konferens

Tillbaka